Sponsors

Wie kom je zoal tegen?
Op de terminal van EMO is veel bedrijvigheid, niet alleen door EMO zelf, maar ook door diverse andere partijen. EMO Open wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal bedrijven. Tijdens EMO Open zullen zij ook aanwezig zijn om meer te vertellen over hun werkzaamheden. Ook een aantal klanten van EMO zullen aanwezig zijn.

Bilfinger Industrial Services
Bij EMO is Bilfinger Industrial Services (Bilfinger) de vaste contractor voor steigerbouw. Bilfinger is de industriële benchmark voor projecten en onderhoudswerkzaamheden aan industriële assets. Het bedrijf beschikt over een breed scala aan disciplines: isolatie, steigerbouw, rope access, conservering, tracing, asbestverwijdering, vuurbescherming en lawaaibeheersing. Hiermee draagt Bilfinger bij aan de veiligheid en beschikbaarheid van de assets voor opdrachtgevers in België en Nederland. Kwaliteit, veiligheid en serviceverlening vormen de pijlers van de dienstverlening. Inmiddels beschikt Bilfinger over ruim zestig jaar ervaring in de wereld van de industriële dienstverlening.

www.bis-is.com

Den Bakker Milieu
Al sinds de oprichting door A. den Bakker senior is het bedrijf actief in de agrarische sector en de graafmachineverhuur. Later zijn daar de activiteiten in de milieusector aan toegevoegd. Zij zijn van huis uit gewend om de handen uit de mouwen te steken.  Het is Den Bakker Milieu bekend dat ieder probleem zijn eigen specifieke aanpak vereist.

www.denbakker.nl

Elivesto
Vermeulen B.V., gevestigd in de Europoort, is een van de toonaangevende leveranciers op het gebied van hijs- en hefmiddelen. Sinds de jaren vijftig houdt het bedrijf zich bezig met het vervaardigen, inspecteren, repareren, testen en certificeren van hijs- en hefmiddelen.

Vermeulen B.V. heeft, mede door een reputatie op het gebied van ontwikkelingen, de afgelopen decennia een goede naam opgebouwd in de regio Rotterdam, maar ook daarbuiten. Haar uitgebreide klantenkring bestaat dan ook uit bedrijven uit diverse sectoren, zoals scheepvaart, offshore, petrochemie, kraanbouw, overheid, overslag – waaronder EMO.

Sinds maart 1999 is Vermeulen B.V. gevestigd aan de Moezelweg in de Europoort. Hier beschikt het over een goed geoutilleerde werkplaats en een ruim magazijn, waar het grootste deel van het leveringsprogramma op voorraad gehouden wordt.

www.vermeuleneuropoort.nl

ENGIE werkt aan de toekomst
Zij gaan de uitdaging aan! ENGIE werkt hard aan een duurzame toekomst. Kijk bijvoorbeeld naar de gebieden rond hun oude centrales in Nijmegen en Zwolle waar ENGIE werkt aan een duurzame inrichting. Hier liggen al grote zonneparken. Ook werkt ENGIE wereldwijd aan nieuwe duurzame energie. Een aantal van deze bronnen zijn ook in Nederland voor hun klanten beschikbaar.

www.engie-energie.nl

Famak
Famur Famak S.A. Company (Famak) is een partner voor los-, transport- en laadsystemen. Famak bouwt en levert componenten voor machines zoals losbruggen, kombi’s, afgraafmachines, wagonkiepers en transportbanden.

Opgericht in 1945 verleent Famak vanuit Kluczbork, Polen, services aan onder andere terminals, havens, centrales, mijnbouw en chemische industrie.
Famak was betrokken bij de bouw van brug 5 van EMO, voor de fabricage, transport en de bouw van het staalframe en op dit moment de nieuwbouw van het bandensysteem west.

Famur Famak S.A. Company (Famak) is a partner for handling en reloading systems and supplies bulk material handling equipment including stacker-reclaimers, reclaimers, stackers, excavators, spreaders, portal reclaimers, wagon tipplers, paddle feeders, belt conveyors, barge and ship unloaders in a grab design. Established in 1945, located in Kluczbork – Poland, Famak services the terminals, ports, power plants, steelworks, mining, chemical industries, among others.

Famak was involved in prefabrication, transport and erection of steel structure of the grab unloader 5 of EMO and the conveying system for the westside of the terminal EMO.

www.famak.pl

GBS Gearbox Services
GBS Gearbox Services is een onafhankelijk servicebedrijf voor alle merken tandwielkasten in alle maritieme, industriële en wind industrieën. GBS heeft verschillende specialisten op het gebied van tandwielkastreparatie, gespecialiseerd in; Engineering, Service, Trouble-shooting, Verspaning en Lasercladding.

Het doel van GBS is om hun wereldwijde klanten te voorzien van de meest up-to-date kennis van tandwielkasten binnen een flexibele organisatie. Sinds januari 2017 is onze werkplaats uitgebreid met een nieuwe hal (ca. 2200 M2) voor revisie- en belast proefdraaien van tandwielkasten.

www.gbs-international.com | www.lasercladden.com

Havenservice Rozenburg
Havenservice Rozenburg heeft ruim 30 jaar ervaring in het aannemen en uitvoeren van op- en overslag, binnenboord- en grondwerkzaamheden. Naast verhuur van (bemande) machines zijn wij o.a. gespecialiseerd in het zeven, mengen en breken van diverse grondstoffen. Sinds 2016 kunnen onze opdrachtgevers ook bij ons terecht voor stofbestrijding. Tot de klantenkring van Havenservice Rozenburg behoren de grote bulkoverslagbedrijven, aannemers en industriële bedrijven in en rond de haven Rotterdam en Amsterdam.

www.havenservice.com

HES International is één van de grootste onafhankelijke aanbieders van op- en overslagdiensten in de natte en droge bulk sector in Europa. Wij vertegenwoordigen 19 terminals in 8 landen, waaronder ook EMO. Naast EMO heeft HES nog meer terminals in Rotterdam; EBS (2 locaties), RBT, BTT en de toekomstige HES Hartel Tank Terminal, tegenover de EMO terminal op de Hartelstrook.

De HES Hartel Tank Terminal is een terminal in ontwikkeling. Tijdens EMO Open nemen we je mee op digitale excursie naar één van de nieuwste en veiligste state of the art tankterminals van de wereld: De Hes Hartel Tank Terminal. Kom je een kijkje nemen?

www.hesinternational.eu | www.hesharteltankterminal.eu

iSAM
iSAM is een automatiseringsbedrijf uit Duitsland, gespecialiseerd in (vol)automatisering van machines. De automatisering van de kombi’s, wagonbeladers en losbruggen wordt gedreven door systemen van iSAM.

EMO en iSAM werken sinds 2001 samen.

www.isam-ag.de

KRVE
Afmeren en ontmeren 24 uur per dag, 7 dagen in de week. De belangrijkste werkzaamheden van de KRVE is het onder allerlei weersomstandigheden, op allerlei afmeerlocaties het vast- en losmaken van zeeschepen 24 uur per dag, 7 dagen in de week, het gehele jaar door. Met een vlet, zo heet de werkboot, varen wij naar het betreffende schip toe. Daar aangekomen pakken wij, in samenwerking met de bemanning van het schip, de touwen (trossen of draden) op.

Vervolgens varen wij deze naar de kant, waar collega roeiers zich over de tros ontfermen en vastmaken aan de afmeerconstructie. Dit gebeurt gedeeltelijk met de hand en gedeeltelijk met de winchwagen. Dit is een speciaal door ons ontwikkelde wagen met een gemotoriseerde katrol (winch) die de tros binnenhaalt. De roeiers beschikken over een uitgebreid arsenaal – veelal in eigen huis ontwikkelde – hulpmiddelen.

Er wordt met een vierploegen systeem gewerkt volgens een afgesproken rooster. Bij een tekort aan roeiers door het te grote werkaanbod, wordt de ploeg die thuis stand-by dienst heeft, opgeroepen. Hierdoor is de KRVE zeer flexibel en zijn te allen tijde voldoende roeiers beschikbaar.

www.krve.nl

N.M. Heilig B.V.
N.M. Heilig B.V. is een toonaangevend bedrijf in internationale levering van installaties en machines voor verwerking van bulkgoederen zoals kolen, mineralen, ertsen, kunstmest, zand & grind, verbrandingsslakken en afval. Al meer dan 35 jaar heeft N.M. Heilig B.V. kwaliteit, duurzaamheid en service hoog in het vaandel staan.

In de loop der jaren is de Heilig Group als bedrijvengroep ontstaan, waar N.M. Heilig BV onderdeel van is, en welke daarnaast bestaat uit internationaal gevestigde bedrijven met specialistische industriële kennis op het gebied van (proces)verwerking van bulkgoederen.

Op de terminal van EMO heeft N.M. Heilig B.V. zijn eigen kolenwasserij gevestigd. N.M. Heilig BV heeft met haar technische specialisten bewezen dat zij kwalitatieve, duurzame en betrouwbare machines en installaties ontwerpt en bouwt. De vindingrijke en sterke oplossingen die geleverd worden bereiken hiermee het doel van N.M. Heilig B.V om van grote toegevoegde waarde te zijn in de bedrijfsprocessen van haar klanten.

www.heiliggroup.com

Nemag
Nemag is al jarenlang dé partner in de overslag van bulkgoederen. Of het nu gaat om overslag van kolen en ijzererts of om het laden en lossen van granen, veevoeders, schroot, mineralen, biomassa of andere bulkgoederen.

Nemag zorgt ervoor dat u dit zo efficiënt mogelijk kunt doen. Alle producten maken zij op maat, in overleg met hun klanten. Hierdoor sluiten de oplossingen van Nemag aan op de specifieke situatie bij de klant. Dat maakt dat de grijpers van Nemag wereldwijd een ijzersterke reputatie hebben.

www.nemag.com

Peinemann 
Peinemann is sinds 1954 actief in de wereld van horizontaal-, verticaal- en wegtransport. Wat begon als een familiebedrijf is uitgegroeid tot een one-stop shop met vestigingen over de hele wereld.

Peinemann verhuurt en verkoopt een breed scala aan equipment en biedt extra onderhouds-, personeels- en trainingsdiensten aan. Door de combinatie van de uitgebreide vloot en de additionele diensten kan Peinemann voorzien in de behoeften van haar klanten.

Bij Peinemann ligt de focus op het meedenken met de klant om langdurige relaties op te bouwen. Ook op de terminal van EMO is Peinemann al jaren een betrouwbare partner.

www.peinemann.nl

PON
Pon Equipment is de oudste (sinds 1926) Cat® dealer buiten de Verenigde Staten en al meer dan 85 jaar actief in Nederland. Als exclusieve Cat dealer bieden zij passend advies en levering van complete Cat machines: nieuw, gebruikt en verhuur.

Daarnaast verzorgen zij de service, onderhoud en levering van originele Cat onderdelen 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Thyssenkrupp Industrial Solutions
Thyssenkrupp Industrial Solutions is a leading partner for the engineering, construction and service of industrial plants and systems. Around 19,000 employees at over 70 locations form a global network with a technology portfolio that guarantees maximum productivity and cost-efficiency.

The Mining Technologies business unit supplies a full range of machinery, systems, equipment and services for the extraction, processing, storage and transportation of raw materials. In collaboration with our customers in the mining and minerals sectors throughout the world we develop customized, forward-looking solutions that enhance productivity and allow natural resources to be used responsibly and efficiently.

Our customers profit from a comprehensive range of capabilities from ultra-strength materials to innovative machinery to turnkey systems for mining, processing and handling raw materials. Our services include designing and building individual machines and complete installations as well as modernizing and upgrading existing systems: from low-cost standard machines to custom systems for extreme conditions.

Since the very beginning of the activities at the EMO terminal, thyssenkrupp has been one of the major suppliers for materials handling equipment. Ships are mainly unloaded by means of the thyssenkrupp grab unloaders, material is stockpiled and reclaimed by thyssenkrupp bucket wheel stacker/reclaimers and trains as well as barges are loaded either with the help of thyssenkrupp wagon loading stations or thyssenkrupp barge loaders.

Equipment from thyssenkrupp Industrial Solutions (tkIS) at the EMO Terminal

  • Largest Bucket/Wheel Stacker Reclaimers in EUROPE with 6000tph Stacking and 4500tph reclaiming for coal as well as iron ore
  • Largest Grab-Unloader in the world with 70m span and 85 ton hoisting capacity
  • High capacity train loading station with 4500 tph loading capacity for coal

In total tkIS supplied 7 combined stacker reclaimers, 4 Grab-type ship unloaders, 3 wagon loading stations and 2 barge loaders.

www.thyssenkrupp-industrial-solutions.com

Trans-Saar
Trans-Saar is een 100% dochter van het Duitse staalbedrijf Dillinger Hütte. Per jaar wordt ongeveer 6 miljoen ton erts en kolen per zeeboot aangevoerd en bij EMO opgeslagen. Dit materiaal wordt per trein of binnenschip naar Duitsland vervoerd. De erts wordt gebruikt voor de productie van staalplaten die over de gehele wereld worden gebruikt voor de aanleg van bruggen (zoals de Erasmusbrug in Rotterdam), booreilanden, voetbalstadions en windmolens.

www.transsaar.nl

Uniper
Uniper produceert en levert elektriciteit, warmte en gas. Onze centrales spelen een belangrijke rol in de leveringszekerheid, zodat iedereen altijd kan rekenen op betrouwbare energielevering. Ook als de wind niet waait en de zon niet schijnt.

In 2016 is op de Maasvlakte de schoonste kolencentrale van Europa geopend die 7% van de Nederlandse elektriciteitsvraag produceert. Daarnaast kan deze centrale biomassa meestoken, CO2 afvangen, warmte en stoom leveren. Hiermee ondersteunen we de transitie naar een CO2 neutrale energieopwekking in 2050. EMO zorgt voor een continue en betrouwbare levering van onze grondstoffen.

www.benelux.uniper.energy