Rondleidingen

Naast het centrale plein waar van alles te beleven, te leren en te zien is, is er ook een mogelijkheid om mee te gaan met één van de rondleidingen over de terminal. Tijdens deze rondleidingen kan je bepaalde specifieke aspecten bij EMO van dichterbij bekijken zoals milieu, innovaties en techniek. Aanmelden voor de rondleidingen kan op de dag zelf.

Groene route

Op de terminal van EMO worden kolen en ijzerertsen uit alle werelddelen gelost uit grote schepen. Via kilometerslange transportbanden gaat de lading naar opslag, treinen of binnenvaartschepen. Door nauw teamwerk van het zeer ervaren personeel en hypermoderne technologieën draagt EMO actief bij aan de leveringszekerheid van droge bulk.

Wil je met eigen ogen zien waarom EMO is uitgegroeid tot een belangrijke schakel in de productieketen van de Europese staal- en elektriciteitsindustrie?

Wil je meer weten over de rol van veiligheid, gebruik van grondstoffen, watergebruik, stof- en geluidpreventie? Meld je dan aan voor de groene route en beleef de wereld van EMO.

De rondleiding duurt een half uur.

Grijze route

De techniek staat voor niets! Of dat ook voor EMO geldt kan je ontdekken door mee te gaan met de grijze route. Ontdek zelf hoe hightech de wereld van kolen en erts in elkaar zit. De route voert je onder andere langs de grijperhal waar we zelf de enorme grijpers onderhouden, een modern magazijn en onze eigen garage.

Deze route zal deels per voet worden gevolgd en is daarom niet geschikt voor mindervalide. We raden je aan om stevige dichte schoenen te dragen.

De rondleiding duurt een half uur.

Blauwe route

Ben je benieuwd wat er met de kolen gedaan wordt? Ga dan mee met de blauwe route. Deze route brengt je naar het terrein van Uniper waar medewerkers van Uniper alles zullen vertellen over het proces van een energiecentrale.

De rondleiding duurt een uur.

Voor deelname aan deze rondleiding dien je in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs of paspoort.